fbpx

Zdravé mlsání na Silvestra

autor: | 26. 12. 2019

Nejlepší na uzobávání na Silvestra jsou oříšky! Využijte nějaký zdravý recept a potěšte rodinu…

Barbora Makošová: není náhoda, že vlašské ořechy připomínají mozek. Omega 3 nenasycené mastné kyseliny pomáhají myslet i hubnout 🙂

Plněná Silvestrovská rajčata

Plněná minirajčata jsou skvělá jednohubka
Plněná minirajčata jsou skvělá jednohubka

Rajčatům seřízneme vršky, vydlabáme vnitřek a necháme odkapat. Cottage smícháme s tuňákem, bylinkami, dijonskou hořčicí a celou směs ještě rozšleháme tyčovým mixérem. Rajčata plníme do 3⁄4 a ozdobíme bylinkami a jarní cibulkou.

Suroviny: 6 středně velkých rajčat, 1 Cottage cheese light, 1 tuňák ve vlastní šťávě, bylinky dle chuti (pažitka, bazalka, kopr, petrželka), sůl, pepř, čajová lžička dijonské hořčice

Zapékané papriky nejen na Silvestra

Nejprve si připravíme směs, kterou papriky naplníme. Na drobné kousky nakrájíme cherry rajčata, cukety, cibuli (další zeleninu podle chuti) a osolíme. Mírně osmažíme na pánvi a rozehřejeme si troubu na 180 – 190 stupňů.
Nyní dojde na samotné papriky, ty omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek, poté naplníme zeleninovou směsí, navrch můžeme přidat mozzarellu nebo jiný sýr. Zapékáme dvacet minut, podávat lze teplé i studené.

Plněná vejce nejen na Velikonoce

Vařená vejce rozkrojíme napůl a vydlabeme žloutky. Z avokáda, jogurtu, hořčice, citronové šťávy, soli a pepře umixujeme nebo vyšleháme pomazánku. Pro zjemnění lze přidat tvaroh nebo Lučinu. Pomazánku pak zdobicím sáčkem naplníme do vajec namísto žloutku. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.

Dříve nebyla vejce doporučovaná ve velkém množství, ale podle současných trenů jsou vejce hlavně díky bílkovinám přímo vyhledávaná. Především bílky
Dříve nebyla vejce doporučovaná ve velkém množství, ale podle současných trenů jsou vejce hlavně díky bílkovinám přímo vyhledávaná. Především bílky 🙂

Suroviny: 6 vajec natvrdo, 1⁄2 avokáda, 1⁄2 kelímku dijonské hořčice, jeden a půl polévkové lžíce citronové šťávy, sůl, pepř, tvaroh nebo Lučina dle chuti.

Domácí zeleninové chipsy mňamka po celý rok

Pro výrobu domácích chipsů nakrájíme mrkev, petržel a červenou řepu na stejně tlusté plátky, osolíme a necháme patnáct minut vypotit. Přebytečnou vodu poté odsajeme papírovou utěrkou a pečeme 15-20 minut na 190 stupňů. Před podáváním necháme chipsy vychladnout.

Tip: Mini palačinky s hummusem

Připravte klasické palačinky z celozrnné mouky na sušší pánvi. Potřete je cizrnovou pomazánkou hummus (rozmixovaná slitá cizrna, tahini – sezamová pasta, sůl, citrónová šťáva, lisovaný česnek), vložte trochu ledového salátu, přeložte na půlku a zpevněte párátkem.

Ingredience:

  • malé celozrnné palačinky o průměru asi 5 cm
  • hummus na potření
  • ledový salát

Máte nějaký jiný recept na zdravé pochoutky? Podělte se s ním na FB nebo nám pošlete email.

Takže nezapomeňte, i na Silvestra se dá mlsat zdravě 🙂 A i když naberete nějaké špíčky, je tu pro Vás BetterBelly na hubnutí bříška.

Co o nás říkají naše klientky?